Moskva i Sankt Peterburg

Moskva i St. Peterburg, Rusija

već od 759€

Opis destinacije

Moskva - Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka. Sankt Paterburg - St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
03-09. decembar 2021.
7 dana / 6 noćenja (u hotelima) / avionom i vozom (super brzi Sapsan lux voz)

CENA ARANŽMANA 854 EUR
FIRST MINUTE CENA 759 EUR
aerodromske takse uključene u cenu

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Aranžman obuhvata:
– Međunarodni let Beograd – Moskva (direktan let, ekonomska klasa) i let Sankt Petersburg – Beograd, let sa presedanjem u Moskvi, ekonomska klasa),
– Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu – (aerodromske takse podložne su promenama, jer su u isključivoj nadležnosti aerodorma , i ne zavise od agencije niti avio prevoznika. S tim u vezi moguća je i korekcija cene ukoliko dođe do promena cena aerodromskih taksi ili YQ taksi za promenu cena goriva),
– Transfere aerodrom – hotel i hotel – aerodrom,
– Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu Holiday Inn Express 3* Baumanskaya u Moskvi na bazi noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama,
– Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu Hotel RUSS 4* u Sankt Petersburgu na bazi noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama,
– Kartu za super brzi lux voz Sapsan na relaciji Sankt Peterburg – Moskva,
– Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja,
– Turu razgledanja metroa sa lokalnim vodičem,
– Panoramsko razgledanje grada autobusom u Moskvi i Sankt Peterburgu,
– Obilazak Petropavlovske tvrđave* ulazak u crkvu/kriptu u kojoj su sahranjeni članovi porodice Romanov se posebno plaća, karte se mogu individualno kupiti na licu mesta,
– Večeru po dolasku u Moskvu
– Ručak po dolasku u Sankt Peterburg,
– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
– Osiguranje od otkaza aranžmana, radi se najmanje 45 dana pre početka putovanja
– Doplata za 1/1 – isključivo na upit (oko 160 evra u zavisnosti od dostupnosti u hotelima),
– Individualne troškove putnika.

Fakultativne izlete (CENE FAKULTATIVNIH IZLETA ZAVISE OD LOKALNIH PRUŽALACA USLUGA I PODLOŽNE SU PROMENI SVE DO SLANJA UPITNIKA PUTNICIMA):
– Carsko (Puškinovo) selo 55 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ulaznice),
– Peterhof dvorac 55 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ulaznice),
– Paket Crasko selo i Peterhof sa uključenim ručkom 105 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, RUČAK ulaznice),
– Ermitaž 45 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, slušalice, ulaznice),
– Obilazak Kremlja 55 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
– Sergeijev posad + Manastir 50 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak, ulaznice).
– Obilazak muzeja Borodinske bitke 35 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ulaznice)
– Krstarenje Moskvom 45 EUR (prevoz autobusom, krstarenje, ulaznice).
– Izmailovski Kremlin i pijaca 40 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice za tri muzeja).
- Tri peterburške crkve 45 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice).
– Rusko gala veče uz ruski tradicionalni ples i muziku 65 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice).
MOSKVA: Hotel Holiday Inn Express 3* Baumanskaya nalazi se u Moskvi, 5 km od olimpijskog stadiona, 6 km od Crvenog trga, mauzoleja Lenjinai tržnog centra GUM.Hotel ima bar i sobe sa besplatnim WiFi pristupom. Sobe su opremljene plazma TV-om sa satelitskim kanalima, frižiderom, samovarom i radnim stolom. Sve sobe u hotelu sa privatnim kupatilom i opremljene su klima uredajem. Doručak je na bazi švedskog stola.

SANKT PETERBURG: Hotel Russ 4*  se nalazi u centru Sankt Petersburga. Nudi komforne sobe sa TV-om i radnim stolom. Svaka soba je opremljena telefonom i besplatnim bežičnim internetom. Pojedine sobe obuhvataju sopstvenu hidromasažnu kadu. Smeštajni objekat nudi saunu sa hidromasažnom kadom i sobu za bilijar.
Restoran hotela Russ služi tradicionalna ruska i evropska jela. U ponudi su i vegetarijanski, kao i obroci bez glutena. Bar u foajeu služi širok izbor punjenih peciva, kolača i pita.
Bulevar Nevski Prospekt i katedrala Smolnji nalaze se na 15 minuta hoda od objekta. Letnji vrt udaljen je 12 minuta pešice od hotela. Železnička stanica Moskovski je udaljena 3 km, a Međunarodni aerodrom Pulkovo 20 km od hotela.
1. dan: Beograd - Moskva
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Let za Moskvu SU2091 u 12:45h. Dolazak u Moskvu na aerodrom Šeremetjevo u 18:00h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Grad od preko 15 miliona stanovnika, koji je nekada bio utvrđenje. Od 1073. godine do danas, grad na reci Moskvi postepeno je dobijao neke od najpoznatijih svetkih građevina, koje su i spomenici umetnosti arhitekture. Vožnja pored Crkve Hrista spasa, Boljšoj teatra, Arbat ulice, Kremlja…  Oko 21h večera u moskovskom restoranu. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
BESPLATNO: Panoramsko razgledanje Moskve i BESPLATNA VEČERA

2. dan: Moskva – DVA KREMLJA*
Doručak. Fakultativni izlet u Kremlj. Do Kremlja ćemo ići metroom, koji je po broju putnika drugi najveći na svetu. Metro stanice u centralnom delu grada predstavljaju umetnička dela, i mi ćemo vas u okviru ove ture besplatno povesti u njihov obilazak. Šetnja Crvenim trgom, Aleksandrovskim parkom i posmatranje smene straže. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Kremlja. Znate li da zlatne kupole i vrhove Kremaljskih kula i danas čuvaju sokolovi? To će nam objasniti naš vodič koji će nas provesti i Arhangelsku i Uspensku crkvu i pokazati nam Cara svih zvona.
FAKULTATIVNI IZLET DO IZMAILOVSKOG KREMLJA (*ne mešati sa Kremljom na Crvenom trgu). Izmailovski dvorac predstavlja jedinstveni spoj umetničkog kampusa i narodne pijace. Ceo kompleks izgrađen je uglavnom od drveta, u stilu ruskog srednjevegovnog dvorca, ali sa elementima „ruske secesije“, tj. sa puno živopisnih detalja. I sama njegova arhitektura predstavlja umetničko delo. Živopisna pijaca nudi sve – od hrane do suvenira, a unutrašnji prostor rezervisan je za galerije, muzeje i restorane. U sklopu ekskurzije posetićemo MUZEJ HLEBA, MUZEJ KERAMIKE i MUZEJ NARODNE UMETNOSTI. Transfer do hotela. 
Fakultativni odlazak na krstarenje rekom Moskvom. Povratak u hotel. Noćenje.

BESPLATNO: Razgledanje Moskovskih metro stanica uz pratnju vodiča

3. dan: Moskva - Sergijev Posad – Borodino - Moskva
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak do Sergijevog posada i manastira Svete Trojice, najznačajnijeg i najspektakularnijeg manstirskog kompleksa Ruske pravoslavne crkve. Manastir je osnovao Sveti Sergej Radonješki u 14. veku. Ikona Svete Trojice, koja je slikana za ovaj manastir jedna je od najpoznatijih i najlepeših ikona pravoslavnog sveta. Manastir ima status carske lavre, a ikonopisac je bio čuveni ruski umetnik Andrej Rubljov. Interesantno je da u manastiru možete probati originalno manastirski kvas. Ručak u okviru ture. Povratak u Moskvu. Fakultativni obilazak spektakularnog muzeja Borodinske bitke. Noćenje.

BESPLATNO: Ručak u okviru ture Sergijev posad(za one koji uplate turu).

4. dan: Moskva – Sankt Petersburg
Rano ustajanje. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na čuveni brzi voz Sapsan. Vožnja i uživanje u prostranstvima između Moskve i Sankt Petersburga. Dolazak na Moskovsku železničku stanicu. Polazak na ručak i panoramsko razgledanje grada autobusom. Srce grada je Nevski prospekt, avenija duž koje su smeštene neke od najlepših i najvažnijih gradjevina. Admiralitet, zdanje u ruskom imperijalnom stilu, podseća na vreme kada je Rusija bila velika pomorska sila. U blizini je impozantni Dvorski trg sa stubom cara Aleksandra na sredini. Čuveni Zimski dvorac je mesto mnogih istorijskih dogadjaja, a Ermitaž najveći muzej na svetu i jedan od najstarijih aktivnih muzeja sa zbirkom od preko tri miliona umetničkih dela. Obilazak Petropavlovske tvrđave, koju je 1703. izgradio Petar I. Danas se ova tvrdjava na Zečijem ostrvu u reci Nevi koristi kao muzej i prostor za izložbe. Takodje je jedan od sanktpeterburških spomenika pod zaštitom UNESCO. U njoj je i Petropavlovska saborna crkva, u kojoj su sahranjeni svi ruski carevi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme Slobodno veče. Noćenje.

BESPLATNO: Ručak i panoramsko razgledanje St. Perburga, obilazak Petropavlovske tvrđave.

5. dan: Sankt Petersburg
Doručak. . Fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije, a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena.nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije, a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. 
Fakultativni izlet obilaska tri veličanstvene pravoslavne crkve: Isakijevska saborna crkva, jedan od simbola grada i najbolji primer ruskog crkvenog graditeljstva; Crkva prolivene krvi, sagrađena na mestu atentata na cara Aleksandra II; Kazanjska katedrala, sagrađena po obrascu bazilike Svetog Petra u Rimu. . Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Sankt Peterburg – Carsko selo i Peterhof
Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rodjenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija, a po naredjenju Jelisavete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Petersburga. Ručak. 
Slobodno vreme ili polazak na poludnevno fakultativno razgledanje Peterhofa ili Petrovog dvorca i parka. Nalazi se na obali Finskog zaliva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Petersburga. Izgradio ga je Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti, a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona, a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park sa fontanama (fontane ne rade zimi) su na listi svetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Povratak u hotel. Noćenje.

BESPLATNO: Ručak u okviru ture (za one koji uplate turu).

7. dan: Sankt Peterburg – Peterhof
Rano odjavljivanje iz hotela uz lanč paket. Poletanje u 07:10h po lokalnom vremenu. Let za Beograd preko Moskve, 1 stop. Sletanje u Beograd 11:55h. Kraj programa.
Cene su izražene u evrima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa sledećim uslovima:

– 30% od cene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak u mesečnim ratama, tako da aranžman bude isplaćen najkasnije 15 dana pre datuma početka korišćenja usluge

– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu

– platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja

MAY

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama