Moskva i Sankt Peterburg

Moskva i St. Peterburg, Rusija

već od 990€

Opis destinacije

Rusija, kažu zemlja superlativa. Kako drugačije opisati najveću zemlju na svetu, duplo veću od druge na listi. Zemlju koja se prostire na čak 11 časovnih zona. Zemlju belih noći, nepreglednih tajgi, reka i jezera. Votke, kavijara, boršča, hokeja. Lepih i zagonetnih žena. Zemlju Čehova, Dostojevskog, Tolstoja, Puškina, Gogolja, Čajkovskog. Zemlju beskrajnih dostignuća, geografskog, istorijskog i kulturnog pedigrea kakvim se verovatno niko na svetu ne može podičiti.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Cena: 
1150 EUR po osobi

Cena sa popustom: 
990 EUR po osobi

Polazak: 
29. decembar 2021.

Trajanje: 
8 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-Moskva (direktan let)
- Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Sankt Peterburg-Beograd (direktan let)
- Prtljag težine do 23 kilograma + ručni prtljag
- Prevoz vozom na relaciji Moskva-Sankt Peterburg
- 3 noćenja u hotelu SEVASTOPOL *** ili sličnom u Moskvi u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl ležajevi) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 4 noćenja u hotelu KOSMOS*** ili sličnom u Sankt Peterburgu u 1/2 sobama (singl ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- Obilasci prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
- Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Obilazak moskovskih atrakcija privatnim transferom –50 EUR
2. Obilazak Sergejevog posada sa uključenim ulaznicama i slušalicama – 60 EUR
3. Obilazak najlepših moskovskih metro stanica - 20 EUR
4. Obilazak Sankt Peterburga privatnim transferom – 50 EUR
5. Obilazak dvorca Peterhof i dvorišta sa uključenim ulaznicama, lokalnim vodičem i slušalicama – 60 EUR

*Prijavljivanje za izlete se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.
*Paket svih fakultativnih izleta sa popustom iznosi 200 EUR
DAN 1 - Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Direktan let do Moskve. Sletanje u Moskvu u ranim popodnevnim časovima. Po dolasku na destinaciju transfer od aerodroma do hotela. Nakon što se smestimo i kratko odmorimo, odlazimo metroom do centralnog dela grada. Upoznaćemo se sa najupečatljivijim atrakcijama Moskve: Crveni trg, hram Vasilija Blaženog, Istorijski muzej, Kremlj, Boljšoj teatar, ruska Duma. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 2 - Doručak. U jutarnjim časovima krećemo u fakultativni obilazak grada privatnim transferom, upoznajemo se sa istorijom prelepe ruske prestonice: prospektom Mira, VDNH parkom, Cvetnim bulevarom, rekom Moskvom, Hramom Hrista Spasitelja, vidikovcem Vrapčeva brda, univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir, spomenik Petru Velikom. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. Fakultativni odlazak na Sergijev posad, gradić u blizini Moskve sa dugom istorijom i prelepim crkvama u kom se nalazi Sergijevska lavra, najveći ruski pravoslavni manastir. Povratak u Moskvu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Uveče odlazimo na centralne trgove Moskve, na kojima se uz spektakularan vatromet, dočekuje Nova godina. Noćenje. 

DAN 4 –Doručak. Pakujemo se i napuštamo hotel. Fakultativni obilazak najlepših moskovskih metro stanica. Obići ćemo ova prava mala remek dela, po kojima je glavni grad Rusije nadaleko poznat. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima transfer do železničke stanice. Nastavak putovanja vozom prema Sankt Peterburgu. Tokom vožnje poznatom ruskom železnicom uživamo u pogledu na zimsku idilu dok gustiramo omiljeno piće. Po dolasku u Sankt Peterburg transfer do smeštaja. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Krećemo u fakultativni obilazak grada privatnim transferom: Moskovski prospekt, Isakijevski sabor, spomenik Petru Velikom, Zimski dvorac, Dvorski most, Petropavlovska tvrđava, Troicki most, dvorac Mihajlovski, ulica Nevski. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Noćenje.

DAN 6 - Doručak Moguć zajednički obilazak Ermitaža, jednog od najvećih muzeja na svetu,sa preko tri miliona eksponata. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izvdvajaju se remek dela Ticijana, Rembranta, Leondarda Da Vinčija i drugih. Takođe, uverite se zašto grad nazivaju i Severna Venecija. Upustite se u krstarenje rekom Nevom uživajte u pogledu na znamenitosti  grada i njegovu arhitekturu sa vode. Noćenje.

DAN 7 - Doručak. Fakultativni odlazak u Peterhof - Petrov dvorac, popularni ruski Versaj, jednu od najlepših carskih rezidencija na svetu, okruženu prelepim baštama i fontanama, gde se na svakom koraku oseća trag ruske istorije 17. i 18. veka, a koja danas predstavlja jedno od najposećenijih mesta u čitavoj Rusiji. Povratak u Sankt Peterburg u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 8 - Posle doručka se pakujemo i napuštamo sobe. Slobodno vreme do večernjih časova za uživanje u Sankt Peterburgu. Transfer do aerodroma. Direktan let do Beograda. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRIP TOP

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.