Skenderbeg tura - Avio

više destinacija, Albanija

Opis destinacije

Junak ovog putovanja jeste srbin Đurađ Kastriot, zvani Skenderbeg. Obići ćemo predele Albanije koji su nakon pada Dušanovog carstva prepušteni malobrojnoj srpskoj vlasteli da se u ratnim vihorima spaja i stapa sa raznim narodima i plemenima. Skenderbegova porodica je i pored toga sačuvala srpsku pravoslavnu tradiciju i oko sebe okupila ostale u borbi protiv Otomanske imperije. Orodili su se i neposredno sarađivali sa porodicom Brankovića i Crnojevića. Njegov otac i stariji brat su sahranjeni u Dušanovoj priprati u glavnoj crkvi u Hilandaru. Obići ćemo gradove Berat, Apoloniju, Valonu, Drač , Kroju i Tiranu i upoznati se sa istorijom i tradicijom koju su Srbi ostavili na teritoriji današnje Albanije. Boravićemo u komfornom hotelu na samoj peščanoj plaži koje nudi letovalište Golem. Imaćemo priliku da degustiramo originalni albanski Skenderbeg konjak i da u taverni “Dve gitare” u Draču uživamo u balkanskom melosu, dobroj kapljici i raznim specijalitetima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Skenderbeg Tura
DRAČ – TIRANA – KROJA – BERAT – ARDENICA – VALONA
11. – 15. NOVEMBAR  2021.
4 DANA, 3 NOĆENJA, AVIONOM

CENA ARANŽMANA: Hotel As 4* – 359 € DO 15.09.  /  REDOVNA CENA 389 €

Cena aranžmana za dete od 2 do 12 godina, u pratnji dve punoplatežne osobe je 309€
Cena aranžmana za treću odraslu osobu je  329€ 

Aranžman obuhvata:
• Avionski prevoz, na redovnij liniji, na relaciji Beograd-Tirana-Beograd, aviokompanijom Air Serbia;
• Aerodromske takse (APT) u iznosu od 49€ (taksa aerodroma Nikola Tesla (Beograd) i aerodroma Tirana);
• Smeštaj u hotelu As 4*, na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak švedski sto) u Draču. Hoteli se nalaze na prelepoj peščanoj plaži Golem. Sve sobe su komforne,dvokrevetne i trokrevetne, TV, TELEFON, sa tuš – WC;
• Panoramsko razgledanje Tirane;
• Vodiča na putovanju i predstavnika u Albaniji;
• Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
• Sve nepomenute i individualne troškove i ulaznice.
• Fakultativni izleti ( komplet 85 € )
– Izlet za Drač i Kroju ( Muzej Skenderbeg), poseta Skenderbeg vinariji sa degustacijom; 35 €
– Izlet za Berat, Apoloniju, Valonu i Ardenicu; 35 €
– Večera u nacionalnom restoranu Dve Gitare – 30 €,
• Doplata za jednokrevetnu sobu – 40 €.
HOTEL AS (Albanian star) 4* Hotel AS (pun naziv – Albanian Star) se nalazi u zalivu Drača (deo Golem), na obali mora, 13 km od centra grada, na samoj plaži.Sadržaj hotela: privatna peščana plaža sa ležaljkama i suncobranima, restoran mediteranske kuhinje sa terasom, novi otvoreni bazen, parking, wi-fi internet u zajedničkim prostorijama besplatno, fitnes centar, menjačnica i sef na recepciji (uz doplatu), mini klub, živa muzika i animacija u večernjim satima.Sobe: Hotel ima 127 soba od kojih neke gledaju na more. Moderno opremljene sobe sa modernim nameštajem sadrže dva standardna ili jedan široki (francuski) ležaj, klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, minibar, set za pripremu kafe i čaja, TV sa satelitskim kanalima, telefon i 24h room service, wi-fi internet (uz doplatu), fen, kupatilo i balkon.Usluga: Noćenje sa doručkom – doručak (samoposluživanje). Mogućnost doplate za polupansion: doručak (samoposluživanje), večera – izbor više jela iz hotelskog menija.
1.dan BEOGRAD – TIRANA – DRAČ
Let avionom za Tiranu iz Beograda u 13:20h sa aerodroma Nikola Tesla. Sastanak grupe na šalteru 704 na Terminalu 1, dva ipo sata pre planiranog vremena leta (potvrdu vremena leta i sastanka na aerodromu dobićete dan pred put od agencije). Let u trajanju oko 70 tak minuta… Po sletanju i obavljanju graničnih formalnosti odlazak u Tiranu, danas modernu prestonicu Albanije. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem : Narodni muzej, trg Skenderbega, produžava se do bulevara Nacionalnog heroja, Parlament Vlade, Krajlevska palata, vile u kojoj je živeo Enver Hodža, Nacionalna radio- televizija….Kraće slobodno vreme u centru grada za individualno razgledanje. Polazak za Drač. Dolazak u hotel na plaži Golem. Smeštaj i noćenje.

2.dan DRAČ – BERAT – ARDENICA – APOLONIJA – VALONA
Doručak. Slobodno vreme na plaži ili fakultativno polazak na izlet za Berat (srpski Beograd), grad zaštićen od UNESCO-a. Razgledanje i šetnja prelepim srednjovekovnim gradićem smeštenim na bregu koji je prepoznatljiv po svojoj tradicionalnoj arhitekturi. U Nastavak putovanja do crkve Ardenica gde se Skenderbeg venčao sa suprugom Donkom. Polazak za arheološko rimski lokalitet Apolonija, nakon obilaska slobodno vreme u Valoni za šetnju i individualno razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan DRAČ – KROJA
Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme na plaži ili fakultativno oko 09.00 sati polazak za grad Drač sa vodičem. PANORAMSKO razgledanje grada Drača sa vodičem, najstariji Amfiteatar na Balkanu i šetnja starim gradom opasanim srednjovekovnom tvrdjavom i odlazak do pravoslavne crkve. Odlazak u vinariju gde se proizvodi i konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka. Mogućnost kupovine u fabričkoj prodavnici. Nastavak putovanja za Kroju, mestu gde je krunisan Đurađ Kastriot-Skenderbeg. Obilazak velelepnog Skenderbegovog Muzeja, stare tvrdjave i Bazara narodnih rukotvorina. Povratak u hotel. Fakultativno odlazak u neki od nacionalnih restorana sa muzikom. Slobodno veče. Noćenje.

4.dan DRAČ – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme na plaži Golem za šetnju i uživanje. Napuštanje hotela. Oko podne polazak za aerodrom Tirana. Let za Beograd predvidjen oko 15:20h. Dolazak u Beograd.(KRAJ USLUGA)
Cene su izražene u evrima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa sledećim uslovima:

– 30% od cene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak u mesečnim ratama, tako da aranžman bude isplaćen najkasnije 15 dana pre datuma početka korišćenja usluge

– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu

– platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja

MAY

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.