Solun

Solun , Grčka

već od 125€

Opis destinacije

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
IME OBJEKTAVRSTA SOBE/APPCena NICena BGCena NS
Hotel ANESSIS ***
STROGI CENTAR GRADA
USLUGA : NOĆENJE SA DORUCKOM
1/2 soba135€140€145€
1/3 soba125€130€135€
Stay Hybrid Hostel
STROGI CENTAR GRADA
USLUGA : NOĆENJE
1/2 soba///
1/3 soba105€110€115€
1/4 soba105€110€115€
1/6 soba90€95€100€
1/8 soba85€90€95€

Cena aranžmana obuhvata:
- Tri noćenja sa uslugom iz tabele u izabranom hotelu/hostelu  iz ponude, 
- Prevoz na relacijama prema programu turističkim autobusima,
- Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
- Organizacioni i drugi troškovi agencije.
- Gradsku taksu 1.5eur po sobi po danu

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (Osigurana suma 30.000 evra), 1000rsd ( uključuje rizik od Covid19). 
- Fakultativne izlete (obilazak Soluna pešačka tura, Obilazak Meteora, Fakultativne žurke u Solunu, Obilazak Zejtenlika)   
- Individualne troškove putnika
- Umanjenje za sopstveni prevoz 20€
Hotel Anessis*** - Osetite atmosferu Soluna – Hotel Anesis je sjajan hotel koji se nalazi u strogom centru grada na 1.2km od centralnog gradskog trga Soluna. Hotel nudi izuzetno prostrane i udobne soba sa novim krevetima i madracima. Na raspolaganju su sobe za dve osobe sa francuskim ležajem i  dvokrevetne sobe sa dva kreveta. Površina sobe je oko 20 m2, i pruža udobnost. Sve sobe imaju klima uređaj, kupatilo sa tušem ili kadom, TV i Wi-Fi internet. Doručak je uključen u cenu.

The Stay Hostel – Novootvoreni hostel koji svojom udobnošću i ambijentom predstavlja više od hostela a nalazi se u centru grada na 900m od centralnog gradskog trga. Na raspolaganju su vam višekrevetne sobe  1/2, 1/4, 1/6, 1/8 za zajedničkim kupatilom ili 1/2 i 1/3 sobe za privatnim kupatilima. Cena uključuje noćenje dok je doručak moguće doplatiti na licu mesta. 
29.12.2021. (prvi dan)  Polazak autobusa u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja preko Srbije i Severne Makedonije uz planirane pauze za odmor i granične formalnosti.

30.12.2021. (drugi dan)  -  Dolazak u Solun u prepodnevnim časovima. Smeštanje u hotele/hostele. Fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča ( Aristotelov trg, Bela kula, Spomenik Aleksandru Makedonskom, Crkva Svete Sofije, Galerijusova palata i slavoluk - Kamara, Rotonda, Crkva Svetog Dimitrija). Nakon ture slobodno vreme za uživanje i šoping. U večernjim časovima fakultativna poseta klubovima u Solunu – Welcome party.

31.12.2021. (treci dan)  - Fakultativni izlet do Meteora. Vožnja kroz klanac Tempi. Nastavak puta do Kalambake i obilazak radionice ikona. Potom nastavak do manastira Veliki Meteori. Jedan od šest, a ujedno i najveći manastir Meteora, građen je sredinom četrnaestog veka, a kao jedan od dvojice osnivača pominje se Jovan Uroš Nemanjić, odnosno monah Joasaf. Obilazak manastirskog kompleksa i slobodno vreme. Nakon izleta povratak u Solun i priprema za novogodišnje veče. Zagrevanje i odlazak u neki od poznatih klubova u Solunu – New Year Party. 

01.01.2022. (cetvrti dan) - Slobodan dan za razgledanje grada i individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima warm up party u nekom od poznatih barova u Solunu a u večernjim časovima repriza Nove godine u Solunu. Noćenje

02.01.2022. (peti dan) – U jutarnjim časovima napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog obilaska Zejtenlika - groblja srpskih vojnika iz I svetskog rata. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Severne Makedonije i Srbije.

03.01.2022. (šesti dan) -  Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.
- Gotovinsko plaćanje: depozit 3000 RSD prilikom prijave,  ostatak u ratama  najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 
- Čekovi  građana: mogućnost plaćanja u ratama do 01.03 2022. godine bez kamate. 
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana.

PZZ

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama